Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відновлено слухання у справі Младича

04 липня, 14:09

Міжнародний трибунал по колишній Югославії відновив слухання у справі колишнього командувача армією боснійських сербів Ратко Младича, звинуваченого в геноциді і злочинах проти людяності, передає ВВС.

На цій стадії кримінального процесу Р.Младич повинен дати відповідь, чи вважає він себе винним в інкримінованих йому діяннях.

Судді відхилили клопотання захисту підсудного з проханням повторно відкласти слухання.

На самому початку процесу голова суду Альфонс Орі зробив зауваження Младічу за спробу виступити без дозволу суду і розмови із сторонніми.

У свою чергу Р.Младич поскаржився на проблеми зі слухом і відмовився відповідати на пред'явлені звинувачення - під приводом, що його не влаштовує призначений йому адвокат.

Після довгих суперечок із суддями Р.Младича вивели із залу, і подальші слухання проходили за відсутності підсудного.

Після невеликої перерви суд інтерпретував відмову Р.Младича від надання свідчень як невизнання провини за всіма пунктами звинувачення. 

Нагадаємо, процес над Р.Младичем триватиме півтора-два роки.

Після арешту Р.Младича у ряді міст Сербії відбулися акції протесту. Проте Р.Младич вже звернувся до активістів через сина Дарко і адвоката Мілоша Шалича з проханням не влаштовувати безлади і "не доводити справу до кровопролиття на вулицях".

Р.Младич командував армією Республіки Сербською в Боснії і Герцеговині в ході конфлікту 1992-1995 років. МТКЮ звинувачує його в злочинах проти людяності, порушенні законів і звичаїв ведення війни у зв'язку з етнічними чищеннями в БіГ, а також в терорі проти цивільного населення під час облоги боснійської столиці Сараєво, захопленні заручників з числа персоналу ООН і геноциді мусульманського населення міста Сребреніца в липні 1995 року.

Джерело:  УНН

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати