Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Урожай зерна в Україні може перевищити 50 млн тонн

28 липня, 18:50

Президент Національної академії аграрних наук (НААН) Микола Безуглий, який займає також посаду першого заступника міністра аграрної політики і продовольства Україні, прогнозує зростання врожаю зернових на Україну в 2011 році до 51 млн тонн з 39,3 млн тонн роком раніше.

Між тим Мінагропрод поки зберігає прогноз урожаю в 47 млн ​​тонн.

Безуглий на прес-конференції в Києві у четвер оцінив урожай ранніх зернових цього року на рівні близько 33 млн тонн, пізніх і круп'яних культур - 18 млн тонн.

За його словами, вже обмолочені близько 80% площ ранніх зернових при середній врожайності 29,5 ц / га, що з урахуванням сумарних площ в 11,4 млн га дає 33,6 млн тонн у бункерній вазі та 32,5 млн тонн - у обліковій вазі.

Президент НААН додав, що оцінка врожаю пізніх зернових заснована на площі посівів кукурудзи 3,62 млн тонн і врожайності 50ц/га, а також близько 1 млн тонн пізніх круп'яних культур.

Безуглий додав, що проливні дощі привели до зниження врожаю приблизно на 6 млн тонн.

Мінагропрод вважає передчасним поліпшення прогнозу врожаю, нагадуючи про зроблену тиждень тому міністром Миколою Присяжнюком поліпшеної оцінці в 47 млн ​​тонн замість попереднього прогнозу в 46 млн тонн.

Прес-служба Мінагрополітики з посиланням на міністра наводить дані, що станом на 27 липня на Україну зібрано 27,2 млн тонн зернових при середній врожайності 29,5 ц / га, при цьому на сертифіковані зернові склади надійшло більше 5 млн тонн.Зернові і зернобобові обмолочені на площі 9,2 млн га, або 81% від прогнозу. 

Джерело: Газета.ua

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати