Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Укрзалізниця погасила мільярдний борг

01 вересня, 10:13

За 8 місяців 2011 року Укрзалізницею погашено майже 2,3 млрд грн за довгостроковими кредитами та лізинговими платежами. Про це УНН повідомили у прес-службі залізниці.

Фінансова дисципліна, своєчасне та в повному обсязі виконання своїх зобов’язань по розрахунках з фінансовими установами, банками, лізинговими компаніями та іншими інвесторами – безумовний пріоритет у діяльності нового керівництва Укрзалізниці.

"Найважчий період по виплатам вже позаду. Укрзалізниця вчасно та чітко розраховується зі своїми кредиторами, впевнений, що наша політика у цьому питанні стане запорукою майбутньої конструктивної співпраці з фінансовими інститутами", - зазначив генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак.

Без затримок, відповідно до умов договорів, здійснювались платежі по кредитах ЄБРР, Дойче Банку та Барклейз Банку. Так, у серпні поточного року залізницями своєчасно та згідно з умовами випуску погашені облігації внутрішнього займу на суму 753,7 млн грн. У серпні погашено кредит Барклайз банку у розмірі 45 млн дол. У жовтні 2011 року буде повністю погашено кредит Дойче Банку, який було направлено на фінансування будівництва мостового автомобільно-залізничного переходу через р. Дніпро у м. Києві.

Результатом такої фінансової політики стало скорочення кредитного портфелю підприємства, погашення існуючих прострочених платежів, відновлення довіри до фінансової прогнозованості та надійності залізничного монополіста. Нині залізниці України не мають жодних прострочених платежів за своїми фінансовими зобов’язаннями. Укрзалізниця активно розпочала роботи із залучення довгострокових кредитних ресурсів на виконання довгострокових програм оновлення основного рухомого складу.

Як повідомляв УНН, упродовж 8 місяців 2011 року Укрзалізницею сплачено платежів до бюджету та державних цільових фондів понад 8,5 млрд грн.  

Джерело: УНН

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати