Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українська біатлоністка дискваліфікована на один рік

11 серпня, 17:53

Українська біатлоністка Оксана Хвостенко за використання допінгу дискваліфікована антидопінговою комісією Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) на один рік.

 Рішення вступає в силу з 13 березня 2011 року, інформує «Чемпіон».

 1 червня в Зальцбурзі пройшли слухання комісії, на якій головував Крістофер Веддер. Хвостенко особисто була присутня на слуханнях.

Хвостенко здала позитивний допінг-тест на ефедрин 13 березня – після жіночої естафети на чемпіонаті світу-2011, який відбувся в Ханти-Мансійську. Тестування допінг-проби «А» пройшло в березні в Кельні (Німеччина). Там же в квітні була перевірена проба «В».

Хвостенко не стала заперечувати використання медичного препарату. Вона детально пояснила, як заборонена речовина потрапила в її організм. За її словами, вона не знала про присутність ефедрину в сиропі «бронхолітин», який використовувала від кашлю. Лікар збірної в свою чергу не знав про те, що спортсменка використовувала цей сироп на турнірі. Ліки було рекомендовані лікарем збірної, однак в концентрації більше 10 міліграм його не можна застосовувати перед змаганнями.

Таким чином, антидопінгова комісія IBU прийняла рішення дискваліфікувати Хвостенко на один рік – з 13 березня 2011 по 12 березня 2012 року. Рішення може бути оскаржене спортсменом, IBU, МОК або WADA протягом 21 дня з моменту його винесення.

Нагадаємо, що четверте місце в жіночій естафеті посіла збірна Білорусі. Тепер вона повинна одержати бронзові медалі тієї гонки.

Джерело: Західна інформаційна корпорація

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати