Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна схвалює досягнуту вчора домовленість про поновлення офіційних переговорів із врегулювання Придністровського конфлікту

23 вересня, 12:12

Україна схвалює досягнуту вчора домовленість про поновлення офіційних переговорів із врегулювання Придністровського конфлікту у форматі «5+2». Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

Водночас в МЗС підтвердили позицію України: будь-яка модель врегулювання повинна бути погоджена між сторонами конфлікту при сприянні посередників і спостерігачів із особливим статусом для Придністров’я у складі Молдови.

22 вересня на засіданні у Москві сторони врегулювання Придністровського конфлікту вирішили відновити офіційні переговори у форматі «5+2». Учасниками переговорів є Молдова, Придністров’я, Росія, Україна, ОБСЄ. Спостерігачами у цьому діалозі виступають США та Євросоюз.

Конфлікт навколо статусу придністровської території виник на початку 1990 років між центральною владою Молдови та самопроголошеною республікою Придністров’я..

У лютому 2006 року офіційні консультації щодо його врегулювання мирним шляхом зайшли в глухий кут, а потім були взагалі припинені. Разом з тим, неофіційні зустрічі в цьому форматі періодично проводяться.

Єдиною стороною, яка не погоджувалась на відновлення офіційних консультацій щодо врегулювання Придністровського конфлікту був Тираспіль.

Джерело: Радіо Свобода

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати