Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У п'ятницю «Ласточкино гнездо» відкриється після реконструкції

20 липня, 19:26

Пам'ятник архітектури і символ Великої Ялти - замок «Ласточкино гнездо» стане виставковим залом. У п'ятницю в колишньому ресторані відкриється виставка Архипа Куінжі, на якій представлять картини з фондів Сімферопольського художнього музею, повідомляє сайт Контекст-медіа.

Планується, що на урочистому відкритті «Ласточкиного гнезда» і виставки будуть присутні представники керівництва автономії. Можливо, приїде і президент України Віктор Янукович, який в ці дні перебуває на відпочинку в Криму.

Як повідомляв «Новий Регіон, в березні цього року Радмін Криму своєю постановою створив Кримську республіканську установу Дворец – замок Ласточкино гнездо», на баланс якого пам'ятник архітектури перейшов з комунальної власності Ялти. У будівлі замку з 1993 року розташовувався італійський ресторан СП «Ялта-Верона», договір з власниками підприємства громадського харчування був розірваний через суд за ініціативою Ради міністрів Криму.

Згідно з планами виконавчої влади автономії, в замку планували створити постійно діючу художню виставку, присвячену історії «Ласточкиного гнезда». Також в палаці і на прилеглій до нього території планується проводити концерти камерної музики, історико-літературні вечори, театралізовані вистави, презентації тощо. Крім того, концепція передбачає ремонт під'їзних шляхів до музею, які в даний час пролягають через закриті санаторії.
 

Джерело: BBC

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати