Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відбудеться вісімнадцятий «Форум видавців»

06 вересня, 15:41

Близько 250 письменників з 26 країн світу цього року відвідають вісімнадцятий фестиваль «Форум видавців», який пройде у Львові.

Одна з акцій фестивалю – круглий стіл, де обговорять Законопроект «Про національний культурний продукт».

«Це спроба видавців продемонструвати тим, хто сьогодні є очільниками української  влади, що книга – це те, що дає можливість нації рухатись з одного берегу річки, яка називається цивілізація, до іншого і підніматися, демонструючи можливість розуму, моралі, духовності, культури власної нації», – розповів президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін.

Головна мета Форуму – привернення громадської уваги до «найактуальніших проблем сучасного українського книговидання, підтримання традицій фахових дискусій та семінарів».

«У такому морі нестабільного, де важко виживати окремій людині, а такому великому форуму – дуже важко, це справжня стабільність. З цього фестивалю виросло виняткове мистецьке явище», – каже поет та книговидавець Іван Малкович.

«Форум видавців» триватиме з 14 до 18 вересня 2011 року. У рамках проекту пройдуть літературний ярмарок, книжковий фестиваль, бібліотечний форум та фестиваль перекладів. Книжковий захід підтримають Польський інститут культури у Києві, Британська Рада в Україні та Посольство США в Україні. Вперше «Форум видавців» відбувся 1994 року.

Джерело: Радіо Свобода

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати