Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні cуд продовжить розгляд справи Луценка

14 липня, 09:02

Печерський районний суд столиці сьогодні продовжить розгляд справи колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценко, передає кореспондент УНН. 

Головуючий у справі суддя Сергій Вовк.

Відзначимо, що минулого разу, 11 липня, він переніс судове засідання через свою занятість у розгляді іншої справи.

Минулого судового засідання розглядалось клопотання про направлення справи на додаткове розслідування. В основі цього клопотання є те, що цілу низку слідчих дій не було здійснено під час досудового слідства, і той обвинувальний висновок, який був наданий, не відповідає вимогам закону, але суд відмовив у задоволенні цього клопотання.

Іншим ключовим питанням у цьому засіданні, стало те, що представники Генпрокуратури заявили клопотання щодо допиту народного депутата Москаля як свідка.

Нагадаємо, Ю.Луценка 26 грудня затримали співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа" близько 13 години дня біля його квартири на вулиці Старонаводницькій в Печерському районі, коли він виходив погуляти із собакою.

Екс-міністр МВС звинувачується за ч.3 ст. 364 Кримінального кодексу - "зловживання службовим становищем". Йому загрожує 10 років ув'язнення з конфіскацією.

Нагадаємо також, що депутат Європейського парламенту, польський політик Марек Сівець звернувся із листом до Печерського районного суду. У своєму листі євродепутат звертається до "Високого суду в Україні з проханням переглянути рішення щодо затримання Юрія Луценка".

"Переконаний, що арешт є винятковим запобіжним заходом, який повинен застосовуватися до підозрюваного виключно у випадку реальної загрози. Видається, щодо Ю.Луценка чий стан здоров’я залишає бажати кращого, можна було би обрати більш м’який запобіжний захід", - зазначає у листі М.Сівець.
 

Джерело:  УНН

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати