Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні Білорусь святкує День незалежності

03 липня, 11:21

На честь свята у столиці республіки відбудеться парад військ. У той же час, свої акції готують і білоруські опозиціонери.

Близько трьох тисяч військовослужбовців і 160 бойових машин пройдуть опівдні урочистою колоною по прикрашеним вулицями Мінська. Причому відкриють парад російські десантники, які пройдуть за колоною барабанщиків суворовського училища. Тим часом заявити про себе в День незалежності Білорусі мають намір і місцеві опозиціонери. Вони закликають приєднатися до мовчазного протесту всіх, хто «втомився від свавілля пана Лукашенка». Акцію проводить рух під назвою «Революція через соціальні мережі". Вона повинна пройти в три етапи. Демонстранти планують прийти до стели «Мінськ-місто-герой», де в цей час буде виступати з промовою президент Білорусі. Подальші дії опозиції будуть узгоджуватися через Інтернет. Тим часом для охорони правопорядку в Мінську буде задіяний весь столичний гарнізон, включаючи внутрішні війська, а також спецназ і департамент охорони.

Напередодні в різних містах Білорусі було затримано кілька опозиційних активістів. Всіх інших попередили про неприпустимість участі в акції мовчазного протесту.
 

Джерело: Эхо Москвы

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати