Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сікорський: Євросоюз поки не буде застосовувати персональні санкції щодо представників української влади

10 лютого, 11:13

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Євросоюз поки не буде застосовувати персональні санкції щодо представників української влади.

"Введення певних персональних санкцій проти представників нинішньої української влади було б занадто різким кроком з боку ЄС, адже навіть сьогодні Україна сприймається в Європі як вільна країна. У цьому сенсі велике значення будуть мати парламентські вибори", - заявив Сікорський в інтерв'ю 5 каналу.

"Я чув цей аргумент навіть під час зустрічі з представниками опозиції. Звичайно, у нас є прецеденти, коли такі санкції вводилися проти причетних до політичних переслідувань представників системи правосуддя Білорусі. Але це був би занадто різкий крок, тому що ми повинні пам'ятати - стратегічним активом України є те, що навіть досі вона сприймається як вільна країна. Саме тому, парламентські вибори матимуть надзвичайно велике значення для репутації України в Європі", - заявив дипломат.

Він також зауважив, що Україні поки що не загрожує ізоляція. "Україна є занадто важливою країною для того, щоб бути ізольованою. Звичайно, є певні втрати. України могла б більш динамічно рухатися шляхом європейської інтеграції, і в подальшому до членства в ЄС. Кілька років тому вважалося дуже ймовірним, що Україна зможе стати членом ЄС до 2020 року, сьогодні в мене такої впевненості немає", - заявив Сікорський.

Коментуючи заяву посла ЄС в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри про те, що європейські лідери не бачать сенсу зустрічатися з Президентом України, Сікорський зазначив, що він зустрічався з Віктором Януковичем, маючи повноваження від прем'єр-міністра Польщі.

Джерело: Корреспондент

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати