Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Саакашвілі запропонував в односторонньому порядку скасувати візовий режим з Росією

29 лютого, 11:19

Президент Грузії Михайло Саакашвілі, виступаючи у вівторок зі щорічною доповіддю перед парламентом республіки, запропонував в односторонньому порядку скасувати візовий режим з РФ.

«Нехай знають усі бізнесмени і громадяни Росії, що вони можуть вільно пересуватися у Грузії і вкладати гроші», - пояснив грузинський лідер, зазначивши, що «там, де активний бізнес, не місце гусеницям танків». Про реакцію парламентарів на пропозицію президента не повідомляється.

Саакашвілі підкреслив, що має намір налагоджувати відносини з Росією, хоча це і непросто. Проте підписання Грузією угоди щодо вступу Росії до СОТ є конкретним прикладом того, що співпраця можлива, повідомляє «Лента.ру».

Разом з тим Грузія продовжить курс на вступ у НАТО і ЄС. Відмовлятися від цих планів не можна, бо інакше республіка ризикує втратити свободу, «як це вже було у минулому столітті», пояснив Саакашвілі. За його словами, ні ворожих намірів щодо когось, ні територіальних претензій до сусідів у Грузії немає.

Нагадаємо, візовий режим між Росією і Грузією діє з 2000 року, а після військового конфлікту у серпні 2008 року дві колишні республіки СРСР розірвали дипломатичні відносини. Безвізовий в'їзд до Грузії для громадян Росії, які проживають на Північному Кавказі, став можливим з жовтня 2010 року. МЗС Росії тоді розцінив цей крок грузинської влади як «пропагандистський жест».

Джерело: forUm

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати