Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Реорганізація НАК "Нафтогаз України" змінить правову ситуацію

07 вересня, 14:45

Реорганізація НАК "Нафтогаз України" змінить правову ситуацію у переговорах з Росією щодо перегляду газових контрактів 2009 року. Таку думку на прес-конференції у середу висловив голова правління центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Зараз цю тему (реорганізації НАК "Нафтогаз України" - Ред.) форсують, я думаю, в тому числі й тому, що тут є шанс змінити правову ситуацію. Дійсно, буде правонаступник, але якщо з'являється не один, а три суб'єкти, і один з них займатиметься транзитом, треба домовлятися не з одним правонаступником, а з кількома вже новими суб'єктами. Так чи інакше, це нова правова ситуація, яка підштовхує не обов'язково до повного скасування, а, можливо, до корекції угод 2009 року", - сказав В.Фесенко.

Він зазначив, що популярна зараз у ЗМІ теза, буцімто реорганізація "Нафтогазу" спрямована на те, щоб розірвати газову угоду 2009 року, є міфом.

Політолог нагадав, що ця ідея була закладена у плані реформ, розробленому торік Комітетом економічних реформ, очолюваному І.Акімовою. У липні минулого року цей план був оприлюднений на офіційному сайті Президента України. "Там про тему реорганізації "Нафтогазу України" говориться прямим текстом. Тобто, нічого нового. Зараз головне - знизити рівень емоцій і перейти до спокійного робочого обговорення цієї тематики", - підсумував політолог.

Джерело: Укрінформ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати