Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Продати землю після скасування мораторію мають намір 12% селян

16 липня, 14:36

Продати свої земельні паї після скасування мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення мають намір 11,8% їх власників.

Про це свідчать результати опитування Центру соціальних експертиз Інституту соціології НАНУ та Державного агентства земельних ресурсів.

Згідно з опитуванням, якщо мораторій буде скасовано, здадуть свої землі в оренду 68,5% опитаних, приєднають до особистого селянського господарства і оброблятимуть самостійно - 9,8%, подарують - 6,3%, створять фермерське господарство - 3,1%, обміняють на якісь матеріальні речі - 1,2%, передадуть до статутного фонду сільгосппідприємства - 0,8% селян.

Заявили про своє бажання придбати земельний пай 18,7% опитаних.

Опитування проводилося з квітня по червень 2011 року Центром соціальних експертиз Інституту соціології НАНУ спільно з Державним агентством земельних ресурсів. Всього було опитано 1600 селян, крім того - 1200 фермерів і 800 керівників сільгосппідприємств.

Нагадаємо, 22 грудня 2009 року Рада продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 2012 року. Продовження мораторію пов’язане з відсутністю законів про державний земельний кадастр і про ринок землі.

Державне агентство земельних ресурсів має намір до кінця осені з випередженням графіка запустити електронний земельний кадастр, хоча за планами він повинен почати роботу з 1 січня 2012 року.

Земельний кадастр прийнято парламентом 7 липня.

20 червня Кабінет Міністрів схвалив законопроект "Про ринок земель". Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення, відповідно до законопроекту, зможуть громадяни України, фермери і держава в особі або державного земельного банку або державного земельного фонду.

Джерело: Українські Новини

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати