Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прем'єр-міністр Японії оголосив про свою відставку

23 серпня, 09:15

Прем'єр-міністр Японії Наото Кан оголосив у вівторок про свою відставку після 29 серпня, повідомляє агентство Кіодо.

Заяву про звільнення зі своєї посади прем'єр-міністра Кан зробив напередодні запланованих на наступний понеділок виборів нового глави правлячої в країні Демократичної партії.

Незабаром після цього парламент країни повинен буде обрати нового прем'єр-міністра.

Раніше в червні Наото Кан висунув три головні умови для відходу зі своєї посади - прийняття другого пакету поправок до бюджету, прийняття закону про поновлювані види енергії і прийняття закону про емісію держпаперів.

Першу з умов вже було виконано наприкінці липня, коли парламент Японії більшістю голосів прийняв другий пакет поправок до бюджету країни на суму 1,998 трильйона ієн (25,5 мільярда доларів). Даний пакет включає реалізацію додаткових заходів на відновлення країни після стихійного лиха 11 березня. Зокрема, він передбачає компенсації за кредитами постраждалих від цунамі і землетруси - 77,4 мільярда ієн (близько 1 мільярда доларів), на повне медичне обстеження всіх мешканців префектури Фукусіма - 275,4 мільярда ієн (3,5 мільярда доларів), компенсації при будівництві нового житла 300 мільярдів ієн (3,8 мільярда доларів) та інші заходи.

Емісія держпаперів - захід, за рахунок якого держава сподівається покрити витрати, пов'язані з відновленням країни після руйнівного березневого землетрусу та цунамі. Законопроект було схвалено комісією нижньої палати парламенту на початку серпня.

Закон про поновлювані види енергії повинен, за задумом прем'єра, стимулювати більш активне використання сонячної і вітряної енергії.

Наото Кана було обрано 94-им за рахунком прем'єр-міністром Японії в червні 2010 року, отримавши підтримку більшості в нижній палаті парламенту. Обрання нового прем'єра в країні стало необхідним після того, як його попередник, Юкіо Хатояма, оголосив про свою відставку, щоб узяти на себе відповідальність за падіння довіри до уряду.

Наото Кан закінчив Токійський індустріальний університет. Він почав політичну діяльність з 1974 року. У 1980 вперше обраний депутатом від невеликої партії Союз громадянського суспільства. Згодом він займав посаду міністра охорони здоров'я при уряді Рютаро Хасімото. У 1998 році Кан стояв біля витоків створення Демократичної партії і став її першим головою. В уряді Юкіо Хатоями він обіймав посаду заступника прем'єр-міністра і міністра фінансів. Одружений, має двох синів.

Джерела: Корреспондент та РИА Новости

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати