Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ООН закликала ЄС відкрити свої кордони для біженців з Лівії

02 липня, 11:29

Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) у п'ятницю в Женеві розповсюдило заяву, в якій закликало ЄС виявити належну роль в прийомі лівійських біженців, повідомляє Сіньхуа.

Будучи одним з головних сховищ для лівійських біженців, Європейський союз повинен відкрити для них свої кордони і надати реальну підтримку Тунісу та Єгипту, в які ринув основний потік громадян Джамагірії, що рятуються від війни, наголошується в заяві.
На думку УВКБ, у сфері захисту біженців країни ЄС як і раніше діють на свій власний розсуд, утримуючись від створення єдиної системи. УВКБ закликало ЄС надавати стійку підтримку роботі у справах біженців у Східній Європі і в західній частині Балкан з метою посилення їхнього захисту.

Згідно з даними Міжнародної організації з міграції, після виникнення кризи в Лівії в лютому нинішнього року цю країну в цілому залишило 600 тис. осіб.

Туніс та Єгипет, які є сусідами Лівії, відкрили свої кордони для лівійських біженців. Станом на кінець червня, вони прийняли 259 тис. і 186 тис. осіб відповідно. Серед країн ЄС громадян Джамагирії тимчасово поселили лише Італія і Мальта (18 тис. і 1,4 тис. осіб відповідно), а інші держави союзу не вжили жодних кроків у цьому напрямку.

Як повідомила британська газета Guardian, на початку травня французький авіаносець Шарль де Голль, який виконував військові завдання в північній акваторії Лівії, відмовився надати допомогу потерпілому лихо судну, на борту якого перебували 72 лівійських біженця, в результаті 63 з них загинули. Інцидент викликав величезний резонанс. На європейські країни обрушилася хвиля критики через їхні дії з питань лівійських біженців.

Нагадаємо, напередодні лідер Лівії Муамар Каддафі пригрозив  НАТО здійснити атаки на території Європи, якщо альянс не припинить військову кампанію проти його режиму.

Korrespondent.net

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати