Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Одеський кінофест отримав відзнаку від засновників "Золотого глобуса"

28 липня, 20:24

Одеський міжнародний кінофестиваль отримав відзнаку від Голлівудської асоціації іноземної преси (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), повідомляє прес-служба кінофестивалю.

Почесний знак з рук члена HFPA Габріеля Лермана прийняла президент ОМКФ Вікторія Тігіпко.

HFPA - одна з найавторитетніших в світі міжнародних спільнот журналістів, яка вже майже 70 років у Лос-Анджелесі вручає престижну премію в сфері кіно й телебачення - "Золотий Глобус".

Голлівудська асоціація закордонної преси була заснована на початку 1940-х рр.. в Лос-Анджелесі журналістами різних країн, які висвітлюють індустрію розваг США та всього світу. На сьогодні в склад HFPA входять 93 представники ЗМІ з 53 країн, чия загальна читацька аудиторія налічує принаймні 250 мільйонів осіб. HFPA найбільш відома заснуванням премії "Золотий Глобус", яку вручають за досягнення в галузі кіно й телебачення з 1944 року.

Крім цього, HFPA також щорічно виділяє близько 1 млн. дол. на стипендії та гранти для молодих кінематографістів з усього світу. Претендентів на ці нагороди члени HFPA шукають на кінофестивалях всього світі. Цього року в список кінофорумів, щорічно відвідуваних представниками HFPA, потрапив Одеський міжнародний кінофестиваль.

Дійсний член HFPA Габріель Лерман (Іспанія) відвідав другий Одеський міжнародний кінофестиваль. 

Джерело: Газета.ua

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати