Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наступником Карпачової може стати Лутковська

29 лютого, 16:42

Наступником Ніни Карпачової може стати Валерія Лутковська або Євген Захаров. Про це УНН повідомили у прес-службі ВР.

8 лютого 2012 року закінчився п´ятирічний строк, на який було призначено на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Н.Карпачову.

Відповідно до Закону України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини" кандидатури для призначення на посаду Уповноваженого вносяться у двадцятиденний строк з наступного дня після закінчення строку, на який було призначено Уповноваженого, головою Верховної Ради України або не менше однієї четвертої народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України.

28 лютого 2012 року до Верховної Ради України надійшли пропозиції щодо кандидатур на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини: від 124 народних депутатів України щодо висунення кандидатури Лутковської Валерії Володимирівни та від 125 народних депутатів України щодо - Захарова Євгена Юхимовича.

За дорученням голови Верховної Ради України В.Литвина ці пропозиції з відповідними документами направлені до Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин для розгляду і підготовки висновків щодо кожної кандидатури на посаду Уповноваженого, відповідності її вимогам, передбаченим законом, та про відсутність причин, які б перешкоджали зайняттю нею цієї посади.

Лутковська Валерія Володимирівна, 1972 року народження, Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини.

Захаров Євген Юхимович, 1952 року народження, співголова Харківської правозахисної групи.

Згідно Регламенту Верховної Ради України відомості про запропоновані кандидатури на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини публікуються в газеті "Голос України" не пізніш як за 10 днів до розгляду питання про призначення.

Джерело:  УНН

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати