Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нацрада призначила позапланову перевірку харківського каналу АТН

14 вересня, 17:25

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку харківського телеканалу АТН («Агентство Телевидения Новости»). Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 14 вересня.

Попередньо Нацрадою були зафіксовані порушення ч. 7 ст. 27, ч. 1 ст. 52 і ч. 1 ст. 59 закону «Про телебачення і радіомовлення». За словами голови Нацради Володимира Манжосова, ці порушення стосуються відсутності мовлення.

«Компанія скаржилася, що їм чинять перешкоди у виході в ефір. Перевірка має встановити, чи АТН самі не мовлять, чи їм хтось перешкоджає», - сказав пан Манжосов на брифінгу.

Як писала «Телекритика», харківський телеканал АТН звинувачує міського голову Геннадія Кернеса у «безпрецедентному тиску» та підозрює його у зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. 

Як зазначається у відкритому листі колективу АТН до президента Віктора Януковича, АТН мовив на 7 ТВК разом з телекомпанією «Тоніс-центр», фактичними власниками якої, зазначається, є пан Кернес та голова Харківської ОДА Михайло Добкін. 

22 липня оператор, який доставляв сигнал каналу на передавач, розташований на території Харківського ОРТПЦ, розірвав договір з АТН. Інші оператори з різних причин відмовлялися співпрацювати з каналом, а задіяти власну радіорелейну лінію він не міг через відмову чиновників надавати необхідні дозволи. 

Канал просить президента Віктора Януковича втрутитися у ситуацію. 

«Телекритика» звернулася за коментарями до сторін, згаданих у листі, однак досі не отримала відповідей на свої запити.

Джерело: Телекритика

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати