Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На зустріч опозиція має принести не транспаранти про Юлю, а список пріоритетних рішень, — експерти

12 березня, 20:47

«Якщо опозиція хоче довести свою засадничу контрпозицію щодо влади, то на зустріч із Януковичем вона повинна принести не транспаранти про Юлю, а аркуш А4, на якому — список пріоритетних рішень. Не претензій, не критичних висновків, а конкретних дій у вигляді готових законопроектів! …перелік податків, які треба ліквідувати, законопроект про вищу освіту, готовий документ із реформування місцевого самоврядування…» — Говорить у коментарі «Дню» Остап Дроздов, автор і ведучий політичної програми на каналі «ЗіК».

Як відомо, на завтра запланована зустріч Віктора Януковича із керівниками парламентських фракцій. Опозиція вже кілька тижнів вимагає від гаранта очної аудієнції.

Сьогодні опозиціонери заявили, що відмовляються від зустрічі з Президентом, якщо вона проходитиме разом із провладними фракціями.

«У опозиції є чіткі пропозиції та законодавчий пакет першочергових кроків для виправлення ситуації. І якщо Президент має волю до відвертої і відкритої розмови з опозицією, якщо він не буде ховатися за спини своїх союзників, тоді ми підтверджуємо свою готовність до негайної зустрічі», — йдеться у спільній заяві лідерів фракцій НУ-НС Миколи Мартиненка та «БЮТ-Батьківщина» Андрія Кожем’якіна.
Утім, опитані днем фахівці сумніваються, що діалог опозиції і влади може бути наразі ефективним.
 

Якщо ж така зустріч і відбудеться, то спочатку Президенту слід було б зустрітися саме з опозицією і чітко з’ясувати її позицію (якщо така є), вимоги, а вже потім проводити зустріч за участю всіх парламентських фракцій», — вважає Микола Козловець професор Житомирського державного університету ім. Івана Франка.

Детальніше читайте у завтрашньому номері «Дня».
 

Джерело: «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати