Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Карпачова: Україна та ЄС мають об'єднати зусилля для звільнення 28 українських громадян в Лівії

17 лютого, 13:09

Про це заявила Ніна Карпачова під час переговорів з представниками двох найбільших фракцій в Європарламенті - Європейської народної партії та Прогресивного альянсу соціалістів і демократів, що відбулися у Страсбурзі, повідомляє прес-служба Омбудсмана України.

"Передусім слід звернутися до Перехідного уряду Лівії з проханням знайти можливість застосувати амністію до всіх іноземних бранців", - зазначила Карпачова.

Європарламентарії підтримали позицію Омбудсмана України щодо необхідності спільних зусиль із захисту прав більше як 100 громадян шести країн-членів ЄС, які також утримуються на території Лівії. На прохання Ніни Карпачової це питання взяли під особистий контроль депутати Європарламенту Ельмар Брок (Європейська народна партія) і Лібор Ручек (Прогресивний альянс соціалістів і демократів).

У свою чергу Барбара Лохбіллер (фракція Зелених, Європейський вільний альянс) підкреслила, що під час свого візиту до Лівії, який має відбутися найближчим часом, вона теж наполягатиме на визволенні українських громадян перед Перехідним урядом Лівії.

Джерело: Укрінформ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати