Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Канадський військовий контингент в Афганістані залишає країну

01 липня, 09:49

Канадський військовий контингент в Афганістані з 1 липня припиняє участь в бойових діях.

За рішенням парламенту, прийнятим у березні 2008 року, канадські підрозділи, чисельність яких зараз досягає 2700 солдатів і офіцерів, повинні в найближчі тижні залишити околиці Кандагара.

До кінця липня до Канади повернуться близько 1900 військовослужбовців. Невелика група військових залишиться в Афганістані до кінця року для відвантаження бойової техніки та спорядження, передають Вести.ru з посиланням на ІТАР-ТАСС.

Паралельно з виведенням контингенту змінюється формат участі Канади в операції в Афганістані: на базах в Кабулі, Мазар-і-Шерифі і Гераті будуть розгорнуті 950 канадських військових інструкторів, які аж до березня 2014 року займуться навчанням афганських військовослужбовців, але самі участі в бойових діях не братимуть.

Замість канадських солдатів в околицях Кандагара розгорнуті підрозділи американської бригади Страйкер.

За 9 років участі в конфлікті канадці втратили в Афганістані 158 військовослужбовців убитими і 1859 осіб пораненими, причому дані про кількість поранених не остаточні, оскільки міністерство оборони оголошує дані про такі втрати лише раз на рік - у грудні.

Нагадаємо, 22 червня президент США Барак Обама у зверненні до нації заявив, що США мають намір вивести з Афганістану цього року 10 тисяч військовослужбовців, скорочення американської військової присутності в цій країні розпочнеться вже в липні. До літа 2012 року з Афганістану планується вивести 33 тисячі військовослужбовців США, а до 2014 року процес переходу буде завершено, і афганський народ буде сам відповідати за забезпечення безпеки в країні.

Джерело: Корреспондент

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати