Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Єфремов: Проект держбюджету-2012 буде внесений 15 вересня

09 вересня, 13:24

Уряд внесе на розгляд парламентаріїв проект бюджету на 2012 рік, а також проект програми соціально-економічного розвитку на 2012 рік в наступний четвер, 15 вересня. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив народний депутат України, лідер фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Мы повинні будемо ухвалити рішення по державному бюджету, і 15 вересня уряд даний документ разом з програмою соціально-економічного розвитку внесе у Верховну Раду. Ми сподіваємося, що ці документи будуть підготовлені до такої степені, що парламент прийме їх в роботу, і ми цього року основні документи для держави отримаємо не під Новий рік, а хоч би в листопаді місяці", - сказав Єфремов.

За його словами, це необхідно для того, щоб місцеві бюджети були також сформовані своєчасно по всій країні.

Нагадаємо, на початку тижня перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв заявив, що проект програми соціально-економічного розвитку на 2012-2013-2014 рр. а також проект держбюджету на той же період до кінця вересня буде поданий у Верховну Раду.

Як повідомив спікер парламенту Володимир Литвин, проект бюджету на 2012 р. розглядатиметься парламентом протягом пленарного тижня з 20 по 23 вересня включно.

Відзначимо, раніше джерела в уряді повідомили РБК-Україна, що в Україні незабаром буде здійснений перехід від середньострокового до довгострокового планування бюджету країни. "Ухвалено рішення наступну програму (соціально-економічного розвитку України) робити трирічною", - сказало джерело в Кабміні.

За його словами, цього року парламентом буде прийнята програма соціально-економічного розвитку України на 2012, після чого має бути прийнятий бюджет наступного року, "а наступну програму вони повинні розробити і прийняти в кінці цього - початку наступного року на 2013-2015 роки. І бюджет відповідний".

Нагадаємо, згідно з чинним законом про державний бюджет України на 2011 р., доходи держбюджету на поточний рік передбачені на рівні 299,197 млрд грн, витрати - 337,639 млрд грн, граничний дефіцит - 35,343 млрд грн.

Джерело: РБК-Україна

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати