Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Генсек Ради Європи назвав головні виклики для європейського суспільства

17 вересня, 13:39

Генеральний секретар Ради Європи Торнбйорн Ягланд у ході дискусії про права людини та демократії у "Великій Європі" на 8-й Ялтинській щорічній зустрічі заявив, що сьогодні Європа зіштовхується з рядом серйозних викликів, перший з яких – зростання бідності через поглиблення економічної кризи. Про це УНН повідомили в прес-службі організаторів.

"Ми навіть стали говорити про втрачене покоління, тому що молодь не може знайти роботу. Але ще небезпечнішим є те, що зростаюча бідність сьогодні поєднується з ксенофобськими настроями, зокрема – антиісламськими настроями", – підкреслив Т.Ягланд.

Генсек РЄ вважає таку ситуацію серйозним викликом для європейських цінностей. "Коли прем’єр-міністр Великобританії говорив про провал політики мультикультуралізму, він виступав проти створення "держав в державі", "суспільства в рамках суспільства". Дійсно, в європейських країнах існує декілька паралельних суспільств, котрі не перетинаються між собою. Мусульмани живуть в своєму світі. Молоді ксенофоби — у своєму віртуальному світі. Завдання полягає в тому, аби зрозуміти, яким чином жити в реальному світі. І не тільки жити, а й використовувати це зростаюче розмаїття на благо розвитку європейського суспільства", – відзначив він.

Водночас, на його думку, сьогодні потрібно розширювати розуміння того, чим є Європа, і думати, чим ЄС може допомогти країнам-сусідам.

Т.Ягланд вважає, що це допоможе вирішити і ряд внутрішніх проблем Євросоюзу. "Чим більше буде європейських цінностей в східноєвропейських країнах, тим легше нам буде справитися з викликами імміграції", – додав він.

Нагадаємо, сьогодні учасники форуму обговорюють процеси у Східній Європі та роль України в них, питання стосовно прав людини та демократії у "Великій Європі", ключові тренди в духовній, економічній та інформаційній сферах, майбутнє підписання договору про асоціацію між Україною та ЄС, а також перспективи економічного розвитку України та Туреччини.

8-а Ялтинська щорічна зустріч "Україна і світ: спільні виклики, спільне майбутнє" проходитиме з 15 по 18 вересня 2011 р. у Лівадійському палаці Ялти.

Джерело: УНН

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати