Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фільм «Щастя моє» Сергія Лозниці отримав гран-прі кінофестивалю в Польщі

08 липня, 18:23

Закінчився 40-й ювілейний фестиваль «Любуське кіноліто», що проходив у Лагуві, (Польща). Вердикт журі оголосило на церемонії закриття, присудивши головний приз – «Золоте гроно», фільму Сергія Лозниці «Щастя моє», повідомляє SOTA cinema group.Ця картина, представлена в травні 2010 р. у конкурсі МКФ у Канні, уже зібрала велику колекцію призів міжнародних кінофестивалів, а також вийшла в прокат у Франції, Португалії, Німеччині, Бразилії, США та Росії.

Окрім ігрового дебюту документаліста Сергія Лозниці, в основній конкурсній программі повнометражних картин були представлені ще 13 фільмів, виробництва Польщі, Угорщини, Чехії, Словаччини, Швеції, Австрії, Німеччини, Аргентини, Нідерландів, Литви. Основними конкурентами Лозниці, які зайняли друге і третє місця, були відомі польські кінорежисери Антоній Краузе з фільмом «Czarny czwartek» / «Чорний четвер» і Лех Маєвськи з фільмом «Młyn i krzyż» / «Млин і хрест».

У рамках 40-го «Любуського кіноліта», який є кіноконкурсом Східної і Центральної Європи і спрямований на популяризацію фільмів саме цього регіону, також була представлена конкурсна програма документального кіно та короткого метра. В обох програмах була заявлена й Україна. В конкурсі документального кіно брав участь молодий український режисер Дмитро Тяжлов, зі своєю п’ятою за рахунком документальною стрічкою «Я пам’ятник собі», учасник «Української панорами» 40-ї Молодості і володар головного призу. У програмі короткометражок показали фільми режисерів Олександра Образа («Дрифтер»), Мирослава Слабошпицького («Глухота»), Олександра Усика («Автопортрет»), Дарини Онищенко («Собаки міста Українка»), Максима Ксьонди («За межами»), Руслана Батутського («Спаси і збережи»), Сергія Кочерина («Мотор»), Богдани Смирнової («ЇЇ місце порожнє»), Максима Буйницького («Перешкода»).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати