Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ФІФА розглядає можливість проведення матчів чемпіонату світу-2022 у три тайми по 30 хвилин

07 липня, 19:10

Для рятування футболістів від виснажливої спеки та травм на чемпіонаті світу з футболу в Катарі в 2022 році Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) готова піти на неймовірний в цій грі експеримент - проводити матчі у три тайми по 30 хвилин. Така можливість, як повідомляють у четвер британські ЗМІ, розглядається ФІФА на випадок, якщо температура на критих катарських аренах перевищить 30 градусів за Цельсієм.

За словами Майкла Бівона, глави компанії "Аруп ассошіейтс", що розробляє систему кондиціонування на стадіонах Катару, врятувати гравців від спеки за певних обставин не зможе і найдосконаліша технологія. "При 24-29 градусів за Цельсієм ризик отримання футболістами травм мінімальний, проте, якщо температура на аренах перевищить 30 градусів, то загроза травматизму нестримно зростає", - заявив Бівон.

"Розбиття матчів на три тайми дозволить уникнути зневоднення організму майстрів шкіряного м'яча", - констатував директор "Аруп ассошіейтс", який водночас визнав, що від подібного нововведення можуть серйозно постраждати телемовні та інші компанії.

Офіційний же представник ФІФА заявив, що остаточного рішення з цього приводу поки не прийнято. В будь-якому разі, наголосив він, подібні зміни "вимагатимуть внесення корективів у правила гри і схвалення з боку управління Міжнародної футбольної асоціації".  

Джерело: Укрінформ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати