Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ДЕНЬ: Вадим КАРАСЬОВ: На Заході розуміють, що Януковича не можна підштовхувати в бік Росії

21 липня, 11:14

Учора українська влада отримала черговий відкритий лист президента FreedomHouseДевіда Кремера про справу Тимошенко та переслідування політичних опонентів. На цю ж тему була опублікована стаття  у впливовій газеті Financial Times.

У листі Freedom House наголошується, що після перемоги на чесних і відкритих президентських виборах у лютому 2010 р. Віктор Янукович може пишатися чималими досягненнями своєї країни. У той же час, на їхню думку, цим досягненням загрожує небезпека, якщо Президент і його уряд не припинять нехтувати правами людини та демократичними принципами.У статті газети Financial Times читаємо: «Подейкують, що через критику із Заходу оточення Януковича шукає спосіб вийти з ситуації і при цьому зберегти обличчя, скажімо, за допомогою умовного терміну, при якому Тимошенко не сяде у в’язницю, але і не зможе брати участь у наступних виборах. Цинічні маневри такого роду мають бути відкинуті міжнародним співтовариством».

Політолог Вадим Карасьов сумнівається, що світова спільнота прислухається до впливової газети: «Логіку імітаційної, фасадної демократії Януковича вже давно зрозуміли на Заході. Але там же усвідомлюють, що Президента не можна підштовхувати в бік Росії.Тут працює той же принцип, що і в армії: «Пий, але не попадайся». «Робіть все, але не попадайтеся. Робіть все, але пристойніше», — такі німі прохання з боку Брюсселя. Мовляв, робіть це в рамках демократичної пристойності, щоб Янукович не повернувся у бік Митного союзу. Інакше це буде зрушення геополітичного масштабу.»

Більше читайте у сьогоднішньому номері «Дня»

Джерело: «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати