Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ДЕНЬ: До 20-річчя головного свята країни «5 канал» покаже безперервний 50-годинний марафон

13 серпня, 13:59

З 23 до 25 серпня 2011 року вперше в історії України «5 канал» транслюватиме великий марафон до Дня Незалежності України, присвячений головним подіям новітньої історії нашої держави. Тривалість марафону — понад 50 годин безперервного ефіру.

Наразі, як повідомляє прес-служба каналу, «5 канал» отримав від Книги рекордів Гіннесса підтвердження, що заявку прийнято, і висловив зацікавленість щодо ідеї та мети проекту. Встановлення рекорду фіксуватиме також Національний реєстр рекордів України.

«Двадцята річниця незалежності країни — це час оцінювання перемог і поразок на шляху становлення країни, згадування головних подій новітньої історії та загалом підбиття підсумків», — анонсує канал зміст майбутнього рекордного марафону.

Детальна програма ефіру ще на етапі розроблення. Утім, точно відомо, що в рамках марафону «5-й» покаже найцікавіші фрагменти із серії авторських документальних фільмів Святослава Цеголка та Христини Бондаренко «Українська Незалежність», який уже транслюють на «5-му» з травня цього року.

Кожна серія циклу присвячена таким питанням, як проголошення Декларації про державний суверенітет, становлення економічної незалежності, українська Конституція, українські революції, Георгій Гонгадзе та участь незалежної України в Олімпійських іграх.

Історію незалежної України розкривають хронікальні матеріали, спогади відомих політичних діячів, економістів, науковців, письменників, музикантів, мистецтвознавців.

Детальніше про проект, а також інтерв’ю із його ініціаторами читайте в «Дні» наступного тижня.

Джерело: «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати