Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чепак підтримала створення Української медіа-асоціації

15 вересня, 11:05

Прес-секретар президента України Дарія Чепак привітала створення вітчизняними журналістськими організаціями Української медіа-асоціації. Про це йдеться в коментарі, переданому редакції «Телекритики». 

«Я вітаю об'єднання журналістських організацій і дуже сподіваюся на успішну співпрацю. Україна давно потребує такої асоціації», - зазначила пані Чепак.

 Вона підкреслила, що цілком розділяє цілі нової спільноти - об'єднання зусиль у боротьбі за свободу слова, сприяння розвиткові незалежної та фахової журналістики в Україні, активізації журналістського руху, поліпшенню захисту професійних прав журналістів та саморегуляції галузі.
 Пані Чепак нагадала, що за ініціативою президента України почала свою роботу Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів. Прес-секретар глави держави запропонувала новоствореному об'єднанню співпрацю як в межах цієї робочої групи, так і в інших форматах.
 Як повідомляла «Телекритика», 12 вересня шість журналістських організацій України підписали Меморандум про наміри створення першого органу саморегуляції у сфері ЗМІ - Української медіа-асоціації. Меморандум підписали Інститут масової інформації, професійна спілка «Медіафронт», Інститут медіа права, ГО «Телекритика», бюро журналістських розслідувань «Свідомо» та ГО «Інтерньюз-Україна».

Джерело: Телекритика

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати