Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чехи готові інвестувати в будівництво "зеленої" електростанції на Херсонщині

05 серпня, 18:40

Уряд вітає ініціативу чеських підприємців інвестувати у будівництво "зеленої" електростанції у Херсонській області. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з керівництвом чеських компаній.

"У нас з 1 січня діють норми Податкового кодексу, які звільняють від сплати ПДВ енергозберігаючі технології та обладнання. Є цілий ряд позитивів, які прискорять окупність тих коштів, які ви вкладаєте", - зазначив Микола Азаров. Як передає кореспондент УКРІНФОРМу, глава уряду додав, що йому приємно, що чеські підприємці хочуть працювати в Україні.

У свою чергу представник чеського бізнесу висловив готовність будівництва у Херсонській області електростанції. За словами директора компанії "Стар Україна" Віталія Кошеля, група "Стар" готова залучити для реалізації цього проекту 3 мільйони євро "зелених" інвестицій. "Ми хотіли б реалізувати проект у Херсонській області, тому що у цій області є дефіцит електроенергії і водночас будівництво електростанції дозволить створити нові робочі місця", - сказав він.

Микола Азаров пообіцяв підтримку у вирішенні питання виділення майданчика для будівництва електростанції.  

Джерело: Укрінформ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати