Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Білорусь закриває своє посольство у Швеції

08 серпня, 10:42

Офіційний Мінськ вирішив закрити своє посольство в Стокгольмі та вимагає від Швеції, щоб вона зробила те саме зі своїм посольством у Білорусі до 30 серпня.
 
«Білоруська сторона змушена ухвалити рішення про відкликання свого посольства в Швеції і повернення всіх співробітників до Республіки Білорусь. Відповідні дії вже робляться. Одночасно, базуючись на принципі взаємності, зафіксованим зокрема в статті 2 Віденської конвенції, шведській стороні запропоновано відкликати своє посольство з Республіки Білорусь до 30 серпня 2012 року. Білоруська сторона виходить з того, що всі співробітники шведського посольства в Білорусі з цієї дати втратять свій статус», – йдеться в заяві МЗС Білорусі.

Як наголосили Радіо Свобода у шведському посольстві у Мінську, таке рішення білоруської влади стало для них новиною. «Ми дізналися про це рішення МЗС Білорусі тільки сьогодні вранці. Поки ми його ніяк не коментуємо. Йдуть консультації з МЗС Швеції», – зазначили у посольстві. МЗС Швеції для коментарів поки не доступний.

Конфлікт між Білоруссю та Швецією розпочався після «десанту плюшевих ведмедиків» з гаслами свободи слова. На територію Мінська їх скинули два громадянина Швеції, які на легкомоторному літакові перетнули білоруський кордон.

Минулої п’ятниці МЗС Білорусі заявив про висилку з країни посла Швеції Стефана Еріксона.

Джерело: РБК-Україна

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати