Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Мінську поранено журналістку білоруського видання

10 серпня, 22:33

В Мінську на несанкціонованій акції протесту поранена журналістка білоруського видання "Наша нива" Наталія Лубневська, повідомляє білоруський портал onliner.by.

"На Кальварійській вулиці чутні хлопки вибухів, видно дим. Шляхопроводом рухаються озброєні силовики. Поранена в ногу журналістка "Нашої ниви" Наталія Лубневська. Зараз вона направляється до лікарні, розповів нам редактор газети Єгор Мартинович. Чим її поранили, незрозуміло", - йдеться в публікації порталу.

Як повідомлялося, в Мінську 10 серпня ввечері знову в різних частинах Мінська відбуваються несанкціоновані акції, проходять затримання.

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента, на яких, за попередніми даними ЦВК республіки, чинний президент Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,9%.

Увечері 9 серпня в Мінську та інших містах Білорусі почалися несанкціоновані акції протесту незгодних із такими результатами і зіткнення протестувальників із співробітниками силових структур. Вони тривали до глибокої ночі. В ході акцій протесту постраждали 39 співробітників правоохоронних органів і понад 50 цивільних осіб, повідомили в МВС республіки.

За участь у несанкціонованих акціях було затримано близько 3 тис. людей, акції пройшли в 33 населених пунктах республіки.

Слідчий комітет Білорусі порушив 21 кримінальну справу за фактами масових заворушень і насильства щодо міліції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати