Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові призупинили роботу Генконсульство Польщі та візові центри

10 серпня, 11:08

Перерва, а пов’язана вона з погіршенням епідситуації у Львові та області, триватиме щонайменше тиждень. Подальший розклад роботи залежатиме від ситуації, бо Львів та і три райони області надалі залишаються у «помаранчевій» зоні стосовно коронавірусу. 

Щодо числа нових виявлених інфікованих за добу, то, як повідомила у щоденному ранковому звіті заступник міського голови Львова та керівник  міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, на 08.00 у Львові та на Львівщині підтверджено 10981 випадок інфікування коронавірусом, з них 305 – летальні. 2936 пацієнтів одужали.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 635 ПЛР-тестів, 130 з яких – позитивні. Серед них львів`ян – 79.

Для порівняння: за 8 серпня лабораторні центри провели 1211 ПЛР-тестів (125 – позитивні), за 7 серпня проведено 1442 ПЛР-аналізи (154 – позитивні).

Повідомила Галина Слічна й про те, що за весь період карантину до обласної інфекційної лікарні звернулась 7561 особа, госпіталізовані – 1606, виписані –1392.  Зараз у лікарні перебувають 214 осіб, з них в реанімації – 7, на апараті ШВЛ – 3. У 8-й лікарні – 80 пацієнтів, у 1-й – 85, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 124.

Варто додати, що кілька днів тому, 7 серпня, подав у відставку керівник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб (обіймав посаду 14 років, а до Львова приїхав з Чернігова). Офіційна причина звільнення – зміна місця праці. Відтепер головний лікар Львова працюватиме на факультеті післядипломної освіти Львівського медичного університету ім. Данила Галицького. Водночас у ЛМР повідомляють, що Володимир Зуб і надалі залишиться в команді Андрія Садового – працюватиме позаштатним радником мера.

Тим часом, очільник міського управління освіти Зоряна Довганик розповіла, як львівські школярі навчатимуться з 1 вересня. Вже відомо, що будуть скасовані традиційні як на початок нового навчального року лінійки. Масковий режим буде обов’язковим лише у перервах між уроками. Обіцяє Зоряна Довганик, що забезпечуватимуть школяриків засобами індивідуального захисту навчальні заклади. Щодо вчителів, то на уроках вони так само, як і діти, мають право бути без масок. Окрім того, у школах відбуватиметься температурний скринінг педпрацівників, а учнів опитуватимуть про стан здоров’я. Якщо ж епідситуація погіршуватиметься, очільник міського управління освіти не виключає повернення до дистанційної форми навчання. 

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати