Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент Латвії закликав ОБСЄ розслідувати вибори в Білорусі

10 серпня, 15:47

Міжнародні експерти мають перевірити, наскільки вибори президента Білорусі відповідають стандартам вільних і демократичних виборів

Про це йдеться в спеціальній заяві президента Латвії Егілса Левітса, інформує Цензор.НЕТ, із посиланням на Sputnik.by.

"Я закликаю ОБСЄ та інші компетентні міжнародні організації, вислухавши всі зацікавлені сторони, зайнятися розслідуванням процесу виборів, який завершився щойно, і передвиборчої боротьби, і проведення самих виборів, і визначення результатів голосування, і подій після цього", - заявив глава балтійської республіки.

На його думку, експерти з міжнародної організації зобов'язані "перевірити відповідність цих виборів стандартам вільних і демократичних виборів", щоб винести свій висновок.

Левітс також виступив зі зверненням до білоруських силовиків "поважати всі права і свободи людини і громадянина, в тому числі свободу слова, преси, свободу на збори". Також мають бути звільнені всі затримані під час проведення виборчої кампанії в Білорусі.

"Латвія як країна - сусід Білорусі повністю підтримує глибоке прагнення білоруського народу жити у своїй незалежній, вільній, демократичній і правовій державі", - запевнив латвійський президент.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати