Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Рівному 11 січня розпочнеться Festival Organ Cathedral -2022

10 січня, 12:00

У Рівненській обласній філармонії 11 січня розпочинається традиційний фестиваль - Festival Organ Cathedral -2022. Його відкриє виступ соліста Харківської обласної філармонії Станіслава Калініна.
Фестиваль триватиме до 30 січня. За цей час глядачі зможуть послухати Дитячу програму К. Сен-Санса «Карнавал тварин» (Олена Мацелюх – орган, Львів; Ірина Козачук – фортепіано, Рівне та Ольга Куц – живопис, Львів), «Різдвяну феєрію. Від бароко до джазу» (Максим Сидоренко – орган, Київ та Ірина Криворученко – мецо-сопрано, Рівне), «Містики ХХ століття: Шнітке та Шостакович» (Євгенія Бельмас, орган, Рівне та Тетяна Андрієвська, скрипка, Київ).

З програмою «Вишукана грація» виступить латвійська органістка Ілона Біргеле.

У програмі фестивалю також прем’єра  -  «Невідомі шедеври: М. Регер та Ф. Нововейський», у виконанні органістки зі Славутича Юлії Ландау.
Завершиться фестиваль виступом київської органістки Ірини Харечко та академічного камерного оркестру Рівненської обласної філармонії, диригент Юрій Скрипник.

Нагадаємо, з кінця 80-х років ХХ століття органний зал Рівненської обласної філармонії є не лише осередком класичної музики, але й центром міжнародних культурних подій. У 1989 році тут  встановлено орган фірми "Rieger-Kloss -  традиційний для концертного використання інструмент.

Людмила СТУПЧУК, Рівне, фото надано організаторами

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати