Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Тернополі на "JazzBez" представили джазову інтерпретацію "Лісової пісні"

07 грудня, 20:51
Фото Тамти ҐУҐУШВІЛІ

У Тернополі триває дев'ятнадцятий міжнародний фестиваль “JazzBez”. Участь у ньому беруть українські та закордонні виконавці. У перший день фестивалю гурт «Katherine Zyabluk Trio» представив джазову інтерпретацію «Лісової пісні», а колектив DZ’OB - музичний перформанс.

- JazzBez with Marek – цьогоріч під таким гаслом проходить наш фестиваль. Маркіян Іващишин був великим натхненником. Сподіваємося, що його справи не помруть, ми далі будемо працювати і робити все, щоб втілювати започатковані ним проекти, ініціативи, - зазначив директор Тернопільської програми фестивалю “JazzBez” Олег Макогін у вітальному слові і закликав відвідувачів заходу переглянути невеликий фільм про життя українського громадського, політичного і культурного діяча Маркіяна Іващишина, який був організатором і ініціатором низки мистецьких проектів, одним з них є фестиваль «Jazz Bez».

У перший день фестивалю відома джазова виконавиця і композиторка Катерина Зяблюк відтворила музику легендарної «Лісової пісні» Лесі Українки. Джазове звучання славнозвісного твору видатної української поетеси вона створила спеціально для «Jazz Bez». Катерина розповідає, що на втілення такого проекту її надихнула любов до української літератури.

- Моя бабуся етнолог, вона культивувала в мені любов до української літератури, культури. «Лісова пісня» завжди була одним із моїх найулюбленіших мотивів. Ця легенда дуже вразила мене і хотіла передати, актуалізувати у такій формі, - каже Катерина Зяблюк. - Музику пишу я, практично все базується на піснях, які збирала сама Леся Українка і є у виданнях драми. Звісно, використовувала й свої нові фрагменти. В цілому я дуже задоволена.

7-8 грудня на фестивалі виступатимуть закордонні джазові музиканти - єдине у світі тріо фортепіано, балафону і барабанів у виконанні Hans Lüdemann TRIO IVOIRE, також колектив Yarosh Organ Trio. У день закриття фестивалю особливими гостями стануть відомі музиканти «YES! Trio» (США).  

Тамта ҐУҐУШВІЛІ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати