Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Презентовано трейлер проєкту для дітей "Червоні рюкзаки"

06 жовтня, 11:46
Фото: «Червоні рюкзаки»

Презентовано трейлер проєкту «Червоні рюкзаки». Дивитись програми на youtube можна буде з 12 жовтня.

Показ телепрограм відбудеться безкоштовно на ютуб каналі продакшена. Виробництво проєкту здійснює кінокомпанія «Добранічфільм» за підтримки Українського культурного фонду.

«Червоні рюкзаки» — це п’ять програм для дітей молодшого й середнього шкільного віку, що розповідають про диких тварин, птахів і риб, які занесені до Червоної книги України та перебувають на межі зникнення. Зйомки відбулись влітку, в унікальному містечку Вилкове, Дунайській дельті та на Тузлівських лимананх. Програми присвячені 5 рідкісним тваринам, що занесені до Червоної книги: кіт лісовий, пелікан кучерявий, бджола медоносна, білуга звичайна, сиворакша.

Аби зацікавити дітей темою охорони природи, на ролі ведучих обрали підлітка та його собаку — 12-річного Андрія Матешка та його пса Рея. Останній має сторінку в інстаграмі, де розповідає про програми @rey_redbackpacks.

Андрій Матешко дуже цікавиться захистом природи й екологічною тематикою, мріє досліджувати навколишній світ із позиції екоактивіста. Попри свій юний вік, він уже має досвід у кіновиробництві. Знявся у фільмах «Готель Едельвейс», «Сходознавець», «Фокстер і Макс» і серіалі «Гордіїв вузол», а також озвучив героя в мультфільмі «Victor Robot».

Режисеркою та сценаристкою «Червоних рюкзаків» є Анастасія Матешко — режисерка, сценаристка, письменниця, членкиня Національної спілки кінематографістів України, Лауреат Державної премії ім. Лесі Українки.

«Бережіть природу! — лунає  звідусіль! Але спершу їі треба полюбити! Мандри і захоплююча дружба з Червоною книгою — ось шлях. Дика природа — зовсім поруч і дружньо налаштована до людини. Відчути себе частиною Великого задуму - це дивовижні відчуття! Тому що в Україні є заповідники світового значення і місцеві колорити, варті досліджування. Бути бердвотчером — заплююче хоббі, для якого потрібне тільки бажання. Чим більше знаєш про природу, тим більше її любиш і тим щасливішим стаєш сам. Червоні рюкзаки — подорож натуралістів заради розвитку громадянської науки, а ще це знайомство з місцевою кухнею і традиціями різних народностей, що живуть в Україні. Хлопець і собака - весела команда. Тому дітям буде цікаво, а батькам — пізнавально», — каже режисерка.

За сценаріями Анастасії Матешко були зняті фільми: х/ф «Трубач» (реж. А. Матешко, дитячий музичний фільм); х/ф «Каптум» (реж. А. Матешко, воєнна драма в співавторстві з Н. Переверзєвою); х/ф «Фокстер і Макс» (реж. А. Матешко, пригодницький дитячий фільм), д/ф «І кожна річка» (екодрама), т/ф «Давай пограємо» (реж. О. Ітигілов, новорічна комедія).
У співавторстві з Андрієм Кокотюхою написала сценарій до т/с «Потрійний захист» (реж. А. Матешко).

У її режисерському доробку є 2 картини («Сходознавець», 2016 рік; «Жилець», 2015 рік) та 4-серійний серіал «Жива вода».
Видані книги Анастасії Матешко: «Живородний птах», коротка проза, лірика; «Падіння вгору», коротка проза, лірика; «Острів Ц», коротка проза, лірика; «Потрійний захист», детектив.

Продюсеркою проєкту є Світлана Рудюк, директорка Dobranichfilm та українська продюсерка, сценаристка та режисерка.

«Легка подача матеріалу, цікавий фактаж,  веселі ведучі, дослідницька складова та тонкий гумор — таке поєднання точно не залишить нікого байдужими. Тому дивіться «Червоні рюкзаки» всією сім’єю та розповідайте про наші еко-пригоди друзям», — підкреслила продюсерка.

Також Світлана — членкиня Національної спілки кінематографістів України й Української кіноакадемії.
На її рахунку вже є дві повнометражні стрічки у якості сценаристки (Д/ф «Гідра», д/ф «Ваш Василь»), одна — режисерки (д/ф «Ваш Василь»), п'ять — виконавчої продюсерки (д/ф «Заміновані вірністю», «Одесити на Донбасі», «Перехрестя Балу», «Гідра», д/ф «Веронські скарби», п’ять — генеральної продюсерки фільмів (д/ф «Родинна справа», д/ф «Not alone», д/ф «Зірки на землі», короткометражний х/ф «Ой!» і «Viseu, meu amor»). Наразі Світлана Рудюк працює над повнометражною стрічкою “Моє місце тут”, що розповідатиме про українського скульптора Миколу Шматька.

Експертну підтримку у створенні серії програм надає WWF Україна. Науковою консультанткою виступила Інна Гоч, керівниця водного напряму у WWF Україна. У рамках цього напряму впроваджуються рішення з відновлення українського водного сектору, ревіталізація річок, збільшення відсотка вільно текучих рік, демонтаж застарілих перешкод, відновлення боліт, вивчення захисту осетрових тощо.

Знімальна група:
Оператори: Єгор Бондаренко, Володимир Козеко
Редакторка: Олена Рубашевська
Лінійний продюсер: Михайло Жмуд
Звук на майданчику: Микола Стрілецький, Олександр Мироненко
Інженери камер: Віктор Конкевич, Віктор Шуляренко

Сторінка проєкту на Facebook.

Довідка:

«Добранічфільм» — українська компанія, що з 2015 року займається виробництвом документальних і художніх фільмів, реклами, промо-роликів, створенням та підтримкою соціальних проєктів. Стрічки компанії були неодноразово відзначені у низці українських і міжнародних кінофестивалів.

Український культурний фонд — державна установа, створена 2017 року як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури і креативних індустрій. Діяльність фонду, відповідно до чинного законодавства, є невіддільною частиною політики й визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати