Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фільм Олега Сенцова "Носоріг" переміг на кінофестивалі у Польщі

05 липня, 19:24
Фото: Ангеліна Карякіна, Суспільне

4 липня стало відомо, що кримінальна драма Олега Сенцова "Носоріг" стала найкращим фільмом польського фестивалю Lubuskie Lato Filmowe ("Любуське кіноліто"), що проходив у Лаґуві. Стрічка отримала гран-прі — "Золоте гроно", повідомили у Держкіно. Розповідає видання Суспільне мовлення України.

"(У Лаґуві) я був зі своїм першим фільмом "Гамер", який отримав спеціальний приз, але зараз "Носоріг" отримав головну нагороду і для мене це дуже приємно, тому що на цьому проєкті працювало багато людей з Польщі. (...) Я дуже вдячний всім за допомогу у створенні фільму… Я сподіваюсь, що ми переможемо, мені вдасться вижити, я буду знімати кіно і ще до вас приїду. Do widzenia!" – сказав у відеозверненні Сенцов, який зараз служить у ЗСУ.

"Носоріг" – це друга повнометражна робота українського режисера Олега Сенцова. Світова прем’єра фільму відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі "Горизонти", українська – восени 2021-го на Київському тижні критики. У лютому права на показ стрічки купив стрімінговий сервіс Netflix, і з 23 травня фільм доступний до перегляду.

Фестиваль Lubuskie Lato Filmowe заснували у 1969 році, тоді це був єдиний фестиваль польських художніх фільмів у країні. З 1990-го він фокусується на кінематографі посткомуністичних країн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати