Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Український свідок» підготував відео про евакуйованих мешканців Маріуполя

05 квітня, 13:52
Фото Reuters

Мирних жителів евакуюють з Маріуполя, який в облозі, в безпечні місця. Хтось лишається в Запоріжжі, а хтось рушить на захід — до Рівного, до Львову, або далі в Європу.

Проєкт «Український свідок» розмістив на власному Youtube-каналі відео, де евакуйовані отримують необхідну гуманітарку: харчі, прихисток, але перш за все — медичну допомогу. Більше за інших страждають пенсіонери та люди похилого віку, які не можуть дати собі ради.

Дехто з вивезених лишається в Запоріжжі. Інші рушать на Західну Україну, хто отримав запрошення — їдуть у Європу.

Маріуполь — місто, як значною мірою постраждало від російської агресії. Ті, кому вдалося виїхати, кажуть, що там справжнє пекло: кулю можна отримати в будь-який момент, не кажучи вже про постійні бомбардування авіацією і артилерією.

Російські війська обстрілюють гуманітарні коридори й машини з мирними цивільними. Проте все ж таки українській стороні вдається евакуювати постраждалих. Попри те, що перші машини з українського боку вирушили з обложеного міста ще 6 березня, сама евакуація почалася тільки за 8 днів — 14 числа. Спочатку люди виїжджали на власних автомобілях, ризикуючи не тільки майном, а й життям.

Наразі завдяки зусиллям української сторони людей вивозять до Бердянська (тимчасово окупований росією), потім — у Запоріжжя.

Станом на 5 квітня Маріуполь лишається в облозі. Багатьох людей росія евакуює насильно до своєї країни, де вони проходять через так звані «фільтраційні табори». Що буде з цими людьми далі — невідомо.

Долучайтеся до проєкту Український свідок (Ukrainian Witness) на платформах:

  • YouTube https://www.youtube.com/channel/UCSw52AtaknWAZLUP6ZCKm8A/featured
  • Facebook https://www.facebook.com/ukrainianwitness 
  • Instagram https://instagram.com/UkrainianWitness 
  • Telegram для українців https://t.me/UkrWitness 
  • Telegram для росіян https://t.me/UkrainianWitness

Якщо ви стали Українським Свідком і маєте відеоматеріали з місця подій: зруйновану інфраструктуру, результати обстрілів, підбиту ворожу техніку, проукраїнські мітинги — надсилайте, будь ласка, нам на пошту [email protected]. Ми підготуємо матеріали до публікації та зробимо так, аби їх побачив увесь світ!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати