Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Львівщину релокаювалися 48 підприємств

05 квітня, 14:29
Фото умовне

Інформацію про евакуацію майже пів сотні виробництв щойно поширив Департамент економічної політики Львівської облдержадміністрації.

«Нам вдалося зберегти 524 робочих місця. Важливою частиною релокації є перевезення працівників компаній – фахівців своєї справи, без яких функціонування виробництва стає неможливим, а отже – і збереження робочих місць, – зазначено у повідомленні. – Спільно з нашими територіальними громадами та місцевими підприємцями вдалося налагодити цей процес. Й надалі будемо допомагати усім, хто бажає переїхати та працювати тут, задля нашої держави, до нашої остаточної перемоги на усіх фронтах!».

Працює на Львівщині й Служба зайнятості, яка сприяє у пошуку роботи всім, хто звертається до центрів зайнятості або філій Львівського обласного центру зайнятості по допомогу, – враховуючи трудовий досвід, освіту та побажання певної особи.

З 24 лютого, з часу повномасштабного вторгнення в Україну російського ворога, у Львівській області працевлаштовано 781 особу, у тому числі 32-х осіб, котрі прибули на Львівщину з областей ведення бойових дій (без офіційного статусу вимушено переміщених осіб). Щодо вимушено переміщених осіб, то їх працевлаштовано п’ять.

«Ці цифри свідчать про те, що мешканці області швидше погоджуються на пропозиції роботи, аніж переселенці, котрі ще остаточно не визначилися з місцем проживання – в надії повернутися додому», – пояснюють ситуацію у Службі зайнятості.

Для доступу до вакансій усіх, хто хоче працювати, щодня на ФБ-сторінці Служби публікується перелік актуальних вільних робочих місць і вакантних посад у межах області. Також Служба зайнятості запустила телеграм-канал «Робота зараз: Державна служба зайнятості», де подано пропозиції щодо працевлаштування в межах країни.

Принагідно: компенсаційним механізмом, що передбачає відшкодування фірмам і компаніям 6500 гривень за кожну прийняту на роботу вимушено переміщену особу,  поки що на Львівщині не скористалося жодне підприємство, повідомляють у ЛОДА. Водночас роботодавці самостійно формують вимоги до претендентів на вільні робочі місця, беручи до уваги професію чи посаду, та самостійно приймають рішення стосовно згоди чи відмови у прийнятті на роботу.

Також у ЛОДА інформують, що можна оскаржити відмову у працевлаштуванні до конкретного роботодавця чи констатувати факти проявів дискримінації у сфері зайнятості населення – зверненням до Головного управління Держпраці у Львівській області (телефон – 0966546109 або e-mail – [email protected]»).

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати