Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На період карантину богослужіння в Києво-Печерській Лаврі здійснюватимуть у закритому режимі

05 квітня, 20:17
Фото з архіву "Дня"

На період карантину пов'язаного з поширенням коронавірусу на території України, богослужіння в Києво-Печерській Лаврі здійснюватимуть у закритому режимі, церковнослужителі продовжують молитися в храмах монастиря, повідомили в прес-службі установи.

"У зв'язку з поширенням на території України інфекційного захворювання Covid-19 були посилені карантинні заходи. Тому в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі з цього моменту і до офіційного закінчення національного карантину богослужіння будуть відбуватися в закритому режимі (з онлайн-трансляцією), без участі парафіян і прочан", - написали в прес-службі Лаври в неділю ввечері.

Крім того, повідомляється, що братія обителі продовжує підносити в храмах монастиря молитви.

"Переконливе прохання всім прихожанам Лаври і всім православним християнам з розумінням поставитися до даного обмежувального заходу", - підкреслили церковники.

Також у Лаврі зазначили, що як і раніше, в період карантину відбуватимуться всі статутні богослужіння і проводитиметься відеотрансляція богослужінь великих свят, суботніх та недільних днів, Страсної седмиці.

"Для тих, хто бажає подати записки на поминання і пожертвування, це можна зробити на відповідних сторінках офіційного сайту Лаври", - зазначили церковнослужителі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати