Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна та Молдова відновлюють двосторонні консультації для вирішення проблемних питань

04 серпня, 13:58

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що домовився з міністром закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Олегом Цулею про відновлення двосторонніх засідань і консультацій для вирішення проблемних питань у відносинах між двома країнами та про активізацію економічних відносин.

"Безумовно, в центрі уваги перебували питання економіки, взаємодії між нашими країнами в економічній сфері, торгівлі. Все це є надзвичайно важливим для наших країн. І я дуже радий, що нам вдалося домовитися з Олегом, щоб відновити, я навіть сказав би - реанімувати засідання і консультації, присвячені вирішенню тих проблемних питань, які є в наших відносинах. Передусім йдеться про відому "пакетну домовленість", яка стосується питання Дністровської ГЕС, дороги Одеса-Рені", - сказав він на брифінгу з молдавським колегою у вівторок у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Кулеба також подякував Молдові за гуманітарну допомогу для подолань наслідків паводків у західних областях України.

Глава МЗС Молдови Цуля, у свою чергу, зазначив, що говорив із Кулебою про нинішній стан діалогу двох країн з Європейським Союзом щодо досвіду модернізації процесів і реформ на благо своїх громадян, про координацію дій перед самітом Східного партнерства, який відбудеться в березні 2021 року.

"Підписавши план двосторонніх міжміністерських консультацій на 2021 рік, ми подали ще один сигнал нашій спільній рішучості поглибити молдавсько-українські відносини за дипломатичними каналами двох країн. Цей документ передбачає систематичні контакти експертів на всіх рівнях", - наголосив він.

Цуля сподівається, що завдяки відновленню роботи галузевих робочих груп вдасться вирішити питання, які давно стоять на порядку денному двосторонньої співпраці.

Глава МЗС Молдови вважає, що двосторонні економічні відносини потребують активізації, і запропонував своєму українському колезі організувати чергові засідання міжурядової комісії з питань торговельно-економічної співпраці у Кишиневі, а також подальше просування прямого діалогу на рівні співголів комісії.

Цуля також заявив, що Молдова знову підтвердила підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах. "Водночас я висловив подяку за підтримку, надану Україною Молдові в контексті визначення деяких стійких рішень у процесі Придністровського врегулювання", - зазначив він.

Окрім того, молдавський міністр запросив Кулебу відвідати з візитом Кишинів.

Нагадаємо, в Україну прибув міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати