Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів розповів, як утилізовувати використані маски

04 липня, 12:38
Використані захисні маски й рукавички у домашніх умовах достатньо потримати 72 години у поліетиленовому пакеті, після чого їх можна буде просто викинути у сміттєвий контейнер.

Про це міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський заявив під час спільного онлайн-брифінгу з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим, повідомляє Укрінформ.

За словами Абрамовського, більшість європейських країн розробили рекомендації щодо поводження з такими відходами. Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України також дійшло висновку, що у даному питанні ефективнішими стануть не адміністративно-регуляторні заходи, а досить прості у виконанні рекомендації.

«Ми вивчили європейський досвід та прийняли рішення не регулювати адміністративно це питання, а розробити рекомендації щодо утилізації використаних рукавичок та масок у домогосподарствах. Зокрема, ми рекомендуємо такі відходи складати в пакет, щільно його зав’язувати і витримати в домашніх умовах не менше 72 годин», - сказав міністр.

Якщо ж маска і рукавички від інфікованої людини, яка перебуває вдома на самоізоляції, то для впевненості, що вірус не пошириться, необхідно додати ще 2 пакети і щільно зав’язати. Тримати також 72 години, а після цього їх можна викинути у загальний контейнер для муніципальних відходів.

Також він уточнив, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України задля збереження навколишнього середовища рекомендує за можливості використовувати багаторазові захисні маски.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати