Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві прощалися з загиблим фотографом Максом Левіним

04 квітня, 15:44
Фото Reuters

У столиці попрощалися з фотографом та документалістом Максом Левіним, що загинув на Київщині. На церемонію прийшло понад 60 людей.

Про це повідомляє Суспільне.

"У нього була одна ціль — показувати правду. Для нього це був поклик і це була частина його. Була така історія на війні. Фотограф знімав війну і для того, щоб був хороший кадр, попросив хлопців, щоб вони зробили якийсь вибух йому в кадрі, щоб це виглядало емоційно. Макса це вразило. Він тоді написав статтю, що так не має бути. Бо якщо є правда, то є правда", — згадувала про Левіна режисерка Лариса Артюгіна.

Артюгіна також сказала, вона та її колеги мають на меті зробити стрічку про Іловайськ, де будуть використані й матеріали Левіна.

"Говорила з Максом про те, що в нього є останній кадр перед виходом. Тобто стоїть колона, яка має рушити. І в цій колоні ніхто не знає, що це їх останні хвилини. І він це зафільмував, зафіксував на фото. І потім коли вони пройшли оцю чорну діру він ще зробив на телефон один кадр", — згадала режисерка події 2014 року на Донбасі.

"Тепер мусимо із Марк'яном і Петром зробити це кіно", — додала вона.

Згадувала про Макса Левіна і його подруга Юлія: "Макс прекрасна людина і він за своє життя зробив дуже багато всього хорошого в абсолютно різних сферах. Він, наприклад, і за охорону природи. Він зробив великий сюжет про Свидовець, там де планували побудувати курорт гірськолижній, у нього був такий нестандартний проєкт по захисту прав батьків. Він батько чотирьох дітей..."

Нагадаємо, 1 квітня після тривалих пошуків у районі села Гута Межигірська на Київщині поліція знайшла загиблим фотографа та документаліста Макса Левіна. З 13 березня з ним не було зв'язку. За попередньою інформацією прокуратури, беззбройного Максима Левіна військовослужбовці збройних сил РФ вбили шляхом двох пострілів зі стрілецької зброї.

Левін працював на hromadske, Lb.ua. Також співпрацював з Reuters, BBC, TRT World, Associated Press. Більшість його робіт пов'язані з війною в Україні. У Макса Левіна залишились четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати