Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Європейська рада схвалила пропозицію Єврокомісії активувати Директиву про тимчасовий захист українських біженців

03 березня, 19:54
Фото Reuters

Європейський Союз схвалив пропозицію Європейської комісії активувати Директиву про тимчасовий захист, що дасть змогу надати швидку та ефективну допомогу людям, які рятуються від війни в Україні.

Відповідне рішення ухвалено у четвер у Брюсселі у рамках засідання Європейської ради з питань юстиції та внутрішніх справ.

Про це на своїй сторінці у Твіттері повідомила європейський комісар із питань внутрішніх справ Йлва Йоганссон. "Історичне рішення Ради з питань юстиції та внутрішніх справ прямо зараз; ЄС надасть тимчасовий захист тим, хто тікає від війни в Україні. ЄС об'єднується для порятунку життя", - написала вона.

Відповідно до цієї директиви тим, хто біжить від війни, буде надано тимчасовий захист в ЄС, тобто їм буде надано дозвіл на проживання, і вони матимуть доступ до освіти та ринку праці терміном на один рік із подальшою можливістю продовження. "Ця директива пропонує негайний захист усім українцям, як і тим, хто довго проживає в Україні. Документом створюється широкий спектр прав: коли вони в ЄС, вони отримають дозвіл на проживання, доступ на ринок праці, освіту, охорону здоров'я та соціальне страхування в країнах-членах", - розповіли раніше в Єврокомісії.

До Європейського Союзу зможуть в'їхати всі, хто тікає від війни, навіть без необхідних документів і з домашніми тваринами, водночас перевірку на безпеку буде проведено.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати