Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині у кожній ОТГ буде своя молодіжна рада

02 липня, 16:24

Усі 63 громади Вінниччини повинні мати свій молодіжний осередок, який дозволить генерувати ідеї на місцях і розвивати регіон загалом. Про це під час сьогоднішньої онлайн зустрічі з представниками молоді з різних районів заявив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. Молоді люди від кожної громади представлятимуть її інтереси у Молодіжному конгресі ОТГ. Таким чином, на думку очільника області, вдасться почути «молодий голос навіть з найвіддаленішого куточка області». А сам Молодіжний конгрес стати інституційним інструментом для ухвалення рішень.

«Мета молодіжної політики в тому, щоб забезпечити рівні можливості для молодих людей. Щоб вони отримали знання, досвід, вміння у всіх аспектах суспільного життя, – каже голова Вінницької ОДА. – Молоді люди Вінниччини будуть почутими і прийматимуть участь у вирішенні питань, які впливатимуть на їхнє життя в громада. Це не буде залучення молодих людей заради «галочки». Це буде дієвий інституційний інструмент, який дозволить молоді генерувати і реалізувати ідеї у життя. Не можна робити щось для молоді без самої молоді. Власне, все це прописано в Європейській хартії участі молоді. Тому закликаю активних людей долучатися до формування Молодіжного конгресу ОТГ».

Як писав «День», офіційне представлення нового очільника Вінниччини Сергія Борзова відбулося 19 червня. У своїй першій промові на посаді голови Вінницької ОДА, він відзначив, що не буде інтернетним, кабінетним головою, а працюватиме у полях, на дорогах та будівництві. Відтак озвучив досить амбітні плани, на втілення яких має пів року, до завершення реформи децентралізації. Серед пріоритетів новий очільник області озвучив ініціативу створення молодіжних центрів в ОТГ, де молоді люди зможуть опановувати нові навички з робототехніки, ІТ-технологій, комунікацій.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Фото з Facebook-сторінки Сергія Борзова

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати