Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині одужав перший пацієнт, ще більше пів сотні залишаються в лікарнях

02 квітня, 20:35

32-річного вінничанина, який був госпіталізований із діагнозом коронавірусна інфекція після подорожі країнами Європи, виписали з лікарні. Чоловік почувається добре, але ще певний час перебуватиме вдома, на самоізоляції. Він став першим пацієнтом в області, який подобав хворобу. Гарну новину повідомив сьогодні міський голова Вінниці Сергій Моргунов. На своїй сторінці у Facebook він написав: «Маємо у Вінниці першого пацієнта з COVID-19, який одужав. Його виписали з 1-ої міської лікарні. ПЛР-тест показав негативний результат».

Разом з тим за інформацією Вінницької ОДА, станом на сьогодні в області зареєстровано 133 підозри на коронавірусну інфекцію. У 75 випадках COVID-19 не виявлено, але лабораторно підтверджено 54 випадки захворювання, в тому числі у чотирьох дітей. Двоє дітей з Вінниці, одна дитина з Чернівецького району, а також діагноз підтвердився в однієї дитини з Гайсинського району. Загалом, станом на ранок 2 квітня в лабораторіях обласного лабораторного Центру МОЗ було протестовано 849 зразків матеріалів.

«Лабораторно підтверджені випадки на сьогодні зареєстровані: у Вінниці – 42, у Гайсинському, Вінницькому, Жмеринському, Крижопільському районах по 2 випадки, у Чернівецькому, Липовецькому, Хмільницькому районах та місті Ладижині – по одному. Для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції в області закуплено та отримано по гуманітарній допомозі 49 наборів діагностичних тест-систем. Наразі у наявності 3900 ПЛР-тестів, які використають для досліджень.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, фото із соцмереж

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати