Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про доповідь Путіна Давоському форуму

28 січня, 19:04
МАЛЮНОК ВІКТОРА БОГОРАДА

Андрій Романович Чикатило навчав дітей російської та літератури, а потім вбивав цих дітей десятками. Він спочатку розповідав дітям про сльозинку дитини з «Братів Карамазових», а потім ґвалтував дітей, розрізав їх на частини, з’їдав їхні криваві останки...

Володимир Володимирович Путін — це Чикатило, який став на чолі ядерної держави. Убивши багато тисяч людей, він постійно звертається до людства з моралями. «Пане Президенте, світ чекає на Ваш виступ!» — проголосив засновник Давоського форуму Клаус Шваб, надаючи слово Путіну.

Того дня, коли Путін виступав на Давоському форумі, Bellingcat, The Insider і Der Spiegel опублікували нове розслідування, в якому доводиться, що група працівників ФСБ, яка стежила за політиком Олексієм Навальним й організувала його отруєння, отруїла ще кількох осіб: журналіста Тимура Куашева , політика Микиту Ісаєва та активіста Руслана Магомедрагімова.

А ще, того дня, коли Путін звертався до світу зі своїми повчаннями, його карателі виламували двері, проводили виснажливі допити та принизливі обшуки і відправляли за грати прихильників Навального за висмоктаною з пальця кримінальною справою «про порушення санітарно-епідеміологічних правил».

Путін понад півгодини лякав планету, порівнюючи «поточну ситуацію з 30-ми роками минулого століття» і цілком недвозначно натякаючи, що коли світ не пристане на його пропозиції, то розпочнеться нова світова війна і тоді надійде «кінець цивілізації».

Особливу загрозу для людства, на думку Путіна, становлять «глобальні цифрові гіганти, які конкурують з державами». Ненависть президента РФ до цифрових платформ та соціальних мереж можна зрозуміти, адже саме завдяки цифровій платформі ютуб фільм «Палац для Путіна. Історія найбільшого хабара» подивилося близько 100 мільйонів осіб.

І коли Путін говорив про соціальну несправедливість, про те, що «світ не може йти шляхом побудови економіки, яка працює на мільйон осіб або навіть на «золотий мільярд», перед очима щонайменше 100 мільйонів осіб поставав йоржик для путінського туалету, який вартістю перевищує середню місячну зарплату в Росії.

«Людина повинна мати комфортне середовище для життя. Це житло і доступна інфраструктура: транспортна, енергетична, комунальна», — втовкмачував у тупі голови учасників Давоського форуму Путін. А перед очима мільйонів у цей час поставали одночасно дві картинки: палац для Путіна вартістю 100 мільярдів і хатини тих 22,6% росіян, які живуть без каналізації.

Путін з усією чекістської суворістю вимагає від світу, щоб він негайно зміцнив свою стабільність і безпеку. А «Новая газета» саме в цей же час публікує дослідження, за даними якого Кремль за 20 років путінського правління витратив на геополітичні авантюри $ 609 млрд (майже 46 трильйонів рублів). Частину цих грошей витрачено на агресивні війни в Україні та Сирії, частину на підтримку диктаторських режимів Лукашенка, Асада, Мадуро, а також невизнаних сателітних режимів «ДНР», «ЛНР», Абхазії, Південної Осетії та Придністров’я.

Ще одним тлом до Давоського виступу Путіна стала сесія Парламентської Асамблеї Ради Європи, що триває цими днями. Вона дуже вдало відзначила ту частину путінської промови, де він говорив про Росію як частину європейської цивілізації і країну європейської культури. Першого ж дня сесії права російської делегації було оскаржено, оскільки, на думку делегацій п’ятьох країн, зокрема України, «російська влада продовжує порушувати політичні та громадянські права росіян, а також веде «кампанію переслідування лідера опозиці».

У програмі «60 минут» це стало предметом бурхливого обговорення за дистанційною участю віце-спікера Держдуми і глави російської делегації в ПАРЄ Петра Толстого. Ольга Скабєєва порадила депутатові Толстому дати стусана одному з членів української делегації, депутатові Верховної Ради України від партії «Європейська солідарність» Олексію Гончаренку, який особисто виступив у Страсбурзі за оскарження повноважень делегації Росії.

Петро Толстой із розумінням поставився до ідеї Ольги Скабєєвої, однак пояснив, чому він цього не зробив. «Ми серйозні хлопці, ми представляємо Російську Федерацію, а не фейкову держава під назвою Україна», — випнувши живота, гордо промовив депутат Толстой. І додав: «Але ми не маємо наміру терпіти хамство з боку малоросів».

А коли український політолог Гордій Бєлов почав чомусь обурюватися, що його країну офіційний представник Росії в Європі обзиває «фейковою», Ольга Скабєєва вкрай повеселішала і заспокоїла українського політолога, радісно повідомивши йому, що «країна ваша — фейкова».

Коли Андрій Романович Чикатило викладав дітям літературу, він не міг не торкатися теми кохання. Ромео і Джульєтта. Онєгін і Тетяна. «Тургенєвські дівчата». За програмою належить, ось він і торкався. Торкався ось цього всього тими самими руками, якими потім...

Володимир Володимирович Путін теж любить поговорити про кохання. Вважаю, Ангела Меркель досі з жахом згадує його пахучі жарти про першу шлюбну ніч. І у своїй доповіді на онлайн-форумі Путін теж не оминув любовну тему. «Кохання неможливе, якщо воно декларується лише з одного боку. Воно має бути взаємним», — авторитетно заявив Путін, закресливши тим самим більшу частину любовної лірики, в якій описується нерозділене кохання.

Будучи не тільки провідним експертом в галузі кохання, а й видатним істориком, Путін не міг оминути тему минулого. «Треба позбутися фобій минулого, позбутися того, щоб використовувати у внутрішньополітичних процесах всі проблеми, які нам дісталися ще з минулих століть, а дивитися в майбутнє», — дав планеті установку президент РФ. Зауважимо, що це заявила та сама людина, яка створила справжній культ минулого, виділила з цього минулого найкривавіші сторінки і створила з них міф побєдобєсія, оснастивши його язичницькими ритуалами та карнавалами шаленого мракобісся, які породжують у суспільстві найстрашніші фобії.

Навіщо Путін домігся того, щоб йому надали слово на Давоському форумі, це зрозуміло. Йому конче потрібно довести всім, що він не в ізоляції і його слово у світі щось важить. А ось навіщо організаторам Форуму надавати слово серійному вбивці, зрозуміти набагато складніше...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати