Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фотолітопис тернового 2014-го

09 квітня, 18:55

У бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відкрили XVI Міжнародну фотовиставку газети «День» «Тернова осінь». Експозиція, яка триватиме до 19 квітня, нагадала про головні події нашого життя за минулий рік.

Відкриття виставки благословив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл. Вітальне слово виголосив міський голова Луцька Микола Романюк. Він, зокрема, повідомив, що із видань газети «День» для всіх бібліотек міста придбають книжку «Апокрифи» Клари Гудзик, а для усіх шкіл міста — книгу «Україна Incognita».

— Багато хто з нас не був у Криму, на Донбасі і на Євромайдані. Але переглянувши ці світлини, ви немов би «занурюєтеся» у вир тих подій, і відчуваєте гордість за свою державу, — промовив ректор СНУ Ігор Коцан.

До речі, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки відзначив дві роботи — Михайла Маркова «Кращий бомбардир. На воротах Марина Порошенко» й Артема Сліпачука «Чемний хлопчик».

Головний редактор газети «День» Лариса Івшина наголосила, що події минулого року дають підстави задуматися чи не були попередні 23 роки лише імітацією держави, і чи не сьогодні таки наша держава стає реальністю.

— Фотовиставка та видавничі проекти газети «День» дають нам можливість долучитися до інтелектуального ландшафту країни, — зазначила заступник голови правління благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», завідувач кафедри української мови, доцент Ірина Констанкевич.

Експозиція вміщує понад 150 фотографій, надісланих із усіх куточків України як професіоналами, так і аматорами. Терням болю виставка торкнула ті струни пам’яті, де оживає сумна мелодія спогадів про втрати, яких могло не бути, і про здобутки, які недостатньо цінимо й усвідомлюємо навіть сьогодні. Більшість подій, зображених на світлинах, ніколи нам не відболять. Тому й з'являється непрохана сльоза, коли вдивляєшся у ці фото…

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати