Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Споглядання, діалог і медитація

У Львові представили творчість Ірини Дзиндри
04 травня, 21:28

Виставку відкрили учора, 3 травня, у галереї «Зелена канапа». І це – нова серія живопису мисткині, яка має назву «Лінії», – мінімалістичні пейзажі, геометризовані зображення землі, яскраві, графічно виразні і лінійні.

Ірина Дзиндра – представниця сучасного середовища митців образотворчого та декоративного спрямування. Акцентує увагу у полотнах на процесі творення образу, взаємозалежності художника від малювання і навпаки, коли найповніше виявляються можливості ретрансляції емоційно-образної основи.

Тематику авторського мистецького вислову розкриває найчастіше у пейзажі, власному баченні краєвиду та простору, у якому він розгортається, з усіма найтоншими нюансами його емоційного забарвлення. Пріоритетними принципами змістовного наповнення образності творів Ірини Дзиндри є споглядання, діалог і медитація.

Художниця родом із Луцька. Фаху вчилася у Львівському коледжі декоративного і ужиткового мистецтва ім. Івана Труша та Львівській академії мистецтв. Cфери професійних зацікавлень – живопис, графіка, гутне скло. Мала шість персональних виставок та брала участь у багатьох спільних українських та міжнародних артпроєктах.

От що сама мисткиня говорить про свої «Лінії: «Лінія – риска, смужка, межа, довжина, пряма, геометричний об‘єкт за визначенням. Лінія окреслює межі, вказує напрям, визначає порядок. Лінії горизонту, кордони країн, межі особистого простору, межі здорового глузду. Здавалось би, зрозуміла конструкція. Проте наскільки вона непорушна та наскільки вона уявна? Лінії на полотнах будують композицію, формують бачення, демонструють та ілюструють уявлення, процеси пошуку відповідей, розуміння навколишності та самоусвідомлення».

Осягнути розуміння «Ліній» у творчості Ірини Дзиндри встигнуть всі охочі – виставка чинна до 25 травня.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів.

Фото «Дню» надали у галереї «Зелена канапа».

2

3

5

6

image

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати