Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Привіт, оперо!»

Львівська національна опера вперше презентує цикл дитячих інтерактивних концертів
12 січня, 13:56

Музичні події — а їх буде три — розраховані на дітей різного віку і розгортатимуться найближчими днями у глядацькій та Дзеркальній залах театру.

Перший інтерактивний концерт, а саме — музичні забавки для дітей двох-чотирьох років «Зіронька для Моцарта», відбудеться у Дзеркальній залі театру вже цієї неділі, 16 січня. У Львівській опері розповідають, що всі квитки на «Зіроньку для Моцарта» вже продано, адже захід розрахований лише на 40 маленьких глядачів, котрі не тільки стануть учасниками дійства, а й одержать подарунок на згадку.

Концерт «Зіронька для Моцарта» — зворушлива історія про маленького Вольфганга, котрий шукає особливу Різдвяну зіроньку для здійснення найзаповітнішої мрії — віднайти справжнього друга. «Разом із всесвітньовідомою музикою Вольфганга Амадея Моцарта й командою музикантів усі гуртом допоможемо віднайти юнакові омріяну зірку, взявши участь у веселих та цікавих інтерактивних завданнях», — анонсують захід організатори.

Наступна подія циклу «Привіт, оперо!» — театралізований концерт «Мандрівка чарівних звуків» для дітей молодшого шкільного віку за участю солістів, оркестру і балету Львівської національної опери, який має відбутися 23 січня (глядацька зала Львівської опери).

Трохи згодом, 30 січня, на малечу двох-чотирьох років у Дзеркальній залі театру очікують забавки «Післясвятковий переполох, або Як їжачок свою хатку чепурив».

Цикл дитячих інтерактивних концертів «Привіт, оперо!» — спільний проєкт Львівської національної опери та Центру музичного розвитку Tempo. Автор — Ірина Вакуліна.

Диригент, менеджер мистецьких проєктів Ірина ВАКУЛІНА з 2016 року співпрацювала з Молодіжним симфонічним оркестром України YsOU — спочатку як музичний менеджер, а протягом 2017 — 2019 рр. — як директор.

У 2017 — 2018 рр. працювала музичним менеджером, автором дитячої концертної програми MozArt Kids на Міжнародному фестивалі класичної музики LvivMozArt. 2019-го — ініціатор та головний менеджер спільного проєкту Львівської національної філармонії та Центру музичного розвитку Tempo — Family Concerts (симфонічні концерти для дітей). 2020-го стала менеджером прем’єрної постановки дитячої опери-казки першого українського композитора Стефанії Туркевич «Серце Оксани».

Ірина Вакуліна — володар премії Boom Awards-2019 в номінації «Промоція культури».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати